nekststep

De kracht van lichaamstaal

De kracht van
lichaamstaal

Training: De kracht van lichaamstaal

Zonder enige twijfel is je lichaamstaal in grote mate bepalend voor het beeld dat mensen van je hebben en hoe ze je boodschappen interpreteren. Je laat met je lichaamstaal zien wat je nou echt bedoeld of welke intenties en emoties je hebt in combinatie met wat je uitspreekt. Met een krachtige lichaamstaal kun je dus makkelijker je resultaten realiseren en je doelen bereiken. En verwarrende lichaamstaal kan voor behoorlijke misverstanden zorgen. En je kan er – als je er niet goed mee omgaat – veel mee verliezen. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Hoe zet jij je lichaamstaal optimaal in op je werk? 

The body speaks before you speak

Over non-verbale communicatie heb je veel minder controle dan over gesproken woorden. Je kunt eerst goed nadenken over wat je zegt, maar je kunt bijvoorbeeld lastiger controleren wat er met je handen gebeurt op het moment dat je deze woorden uitspreekt. Je kan het je vast nog goed herinneren dat de lichaamstaal van een presentator ervoor zorgde dat zijn uitstekende verhaal compleet naar de achtergrond verdween. Erg zonde, want juist met een goede lichaamstaal kun je je boodschap kracht bijzetten. Hoe belangrijk is het om te weten hoe je non-verbaal overkomt en hoe je door vaak kleine veranderingen je lichaamstaal kan verbeteren.
Dus vergroot je inzicht in hoe jij non-verbaal communiceert. Wat communiceer jij met de houding van je lichaam en van je hoofd, de gebaren die je maakt, de intonatie en het volume van je stem en jouw snelheid van praten? Zorg je voor oogcontact om verbinding te maken? En is dit hoe je over wil komen? Sluit jouw non-verbale communicatie goed aan bij wat je verbaal communiceert? Door dit goed op elkaar aan te laten sluiten worden je presentaties, (sales) gesprekken en onderhandelingen ineens veel effectiever.

 • Inhoud van de training

  De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.

  • Weet jij dat meer dan 60% van je boodschap overkomt door non-verbale communicatie. Lichaamstaal is dus erg belangrijk. Tijdens deze training vertellen we je er alles over.
  • Een goed verhaal gaat het ene oor in en het andere oor uit als je jezelf geen goede houding weet te geven en de juiste toon weet te zetten. Jammer, want dan sloten de verbale en non-verbale communicatie niet goed op elkaar aan. Je ontdekt hoe belangrijk dat is.
  • Welke non-verbale signalen verzend je? Hoe zit dat bij je collega’s? En hoe voel je je door deze signalen? Dat achterhalen we samen via een grondige analyse.
  • Met behulp van je lichaamstaal en je tonaliteit kan je op en effectieve manier verbinding maken met anderen. Wij laten je zien hoe je dat doet.
  • Lichaamstaal roept niet bij iedereen precies dezelfde associaties op. Het is belangrijk om te weten wat het precieze effect van lichaamstaal is op verschillende mensen.
  • In onze trainingen doen we vooral veel oefeningen, waardoor je echt kunt ervaren hoe het nou werkt. Het uitgangspunt is dat je het na het afronden van een training gemakkelijk in kunt zetten in de praktijk, zonder daarbij je authenticiteit te verliezen. 
  • De oefeningen worden ingedeeld in 2 onderdelen: het lezen van lichaamstaal van iemand anders en jouw eigen lichaamstaal. 

 • Resultaten van de training
 • Praktisch
Astrid
Stefan

Ons Team

Het team trainers van Nekststep bestaat uit ervaren, enthousiaste en betrokken professionals met elk hun expertise.