nekststep

Ken je kernkwaliteiten

Training: Ken je kernkwaliteiten

Hoe fijn is het als je kunt werken vanuit je kernkwaliteiten en dat anderen daarop een beroep doen. Dit bevordert het gezamenlijk behalen van resultaten en uiteraard ook een optimale samenwerking. 
Ken je kernkwaliteiten
Want natuurlijk loop je er wel een tegen aan dat samenwerking niet helemaal lekker loopt. En dat je tegen hindernissen oploopt. Zo kan je anders tegen bepaalde zaken aankijken. Of loopt het communiceren met elkaar niet lekker. Soms kan je je goed ergeren aan iemand zoals hij bijvoorbeeld in een vergadering zit. Soms ga je zelf opeens dingen doen waarvan je weet dat ze eigenlijk niet productief zijn. Dit soort dingen gebeuren. Ieder mens heeft andere kwaliteiten, valkuilen allergieën en uitdagingen. Met kernkwadranten kun je erachter komen hoe jijzelf en een ander precies in elkaar steekt. Zo kun je veel effectiever - met zo min mogelijk ruis -  samenwerken.

Je kan je ergeren aan alles en nog wat en je bent het niet verplicht.

In deze training kijken we naar waar jij en je collega’s van nature goed in zijn. Vervolgens kijken we naar de schaduwkant van ieders kernkwaliteiten, de vervormingen en valkuilen en de uitdagingen die daarbij horen. En we onderzoeken waarom we allergisch zijn voor sommige mensen en wat wij daar zelf van kunnen leren. Je leert jezelf beter kennen en je leert beter communiceren met je collega’s omdat je veel meer met elkaars kwaliteiten en valkuilen rekening kunt houden. Het werken met kernkwaliteiten versterkt het streven naar gezonde organisaties gericht op groei en eenwording.
 • Inhoud van de training

  De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.

  • Kernkwaliteiten zijn eigenschappen die tot iemands kern behoren. Ze kleuren ons en maken ons wie we zijn. Jullie komen er achter wat jullie kernkwaliteitenzijn door te reflecteren op jezelf en je team.
  • Je kernkwaliteit hebben een schaduwzijde, je valkuil en stelt je voor de uitdaging om uit je valkuil te blijven. Je komt er achter wat jouw valkuil en uitdaging is. 
  • Je maakt je kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen aan elkaar op een interactieve manier inzichtelijk.
  • Collega’s met verschillende kwaliteiten, allergieën en valkuilen vullen samenwerken op een andere manier in. In verschillende oefeningen ervaar je dat. Je leert hoe dat inzicht helpt om beter met elkaar te communiceren en op één lijn te komen.
  • Natuurlijk kijken we met elkaar hoe we met de opgedane  kennis effectief en gestructureerd aan de slag kunnen.

 • Resultaten van de training
 • Praktisch
Astrid
Stefan

Ons Team

Het team trainers van Nekststep bestaat uit ervaren, enthousiaste en betrokken professionals met elk hun expertise.